Melakar kehidupan bukan semudah mencorak lukisan. Namun warna warni lakaran itulah yang akan menceriakan dan mendewasakan. Selamat Melayari Tribulasi Kehidupan....

Bertakhta di Hati

Sep 6, 2011

Catatan Syawal 1432H

Syawal 1432H telah hampir seminggu memunculkan diri, meninggalkan nostalgia Ramadan yang telah berlalu pergi. Sejauh mana pencapaian sasaran yang telah ditetapkan di sepanjang bulan Ramadan, hanya Allah SWT yang layak menilai, dengan harapan setiap dari kita akan termasuk di dalam golongan mereka yang akan diberi peluang bertemu Ramadan akan datang untuk terus memperbaiki prestasi diri.

Di sebalik kesibukan tugas sebagai wanita berkerjaya, juga pengurus rumahtangga sepenuh masa (kerana tiada pembantu rumah), menjelang Syawal kali ini sempat juga menyiapkan dua set langsir di dua buah rumah, rumah sendiri dan rumah ibu mertua. Beberapa orang kenalan bertanya, bila agaknya mencuri-curi masa menjahit? Jawapan saya mudah…kalau hati sudah suka semua indah belaka..Bagi saya menjahit adalah satu hobi yg boleh menjadi salah satu dari cara meredakan ketegangan minda….
Warna langsir di rumah mak mertua ni di padankan bersesuaian dengan tema rumah…pink….

Dan inilah wajah rumah kampong yang menjadi tempat berkumpul kami sekeluarga setiap kali syawal menjelang….

Syawal kali ini nampak gayanya tak cukup korum…
Posing bersama sidia…
Posing dgn anak2 gadis..

Yang ini dgn bujang senang…
Catatan hari raya kali ini agak tidak sempurna..…kerana gambar2 episod berhariraya di kampong halaman Perak musnah dalam simpanan. Tinggallah segala memori menjadi rakaman sejarah dalam lipatan hati sanubari….muga keindahan syawal seindah amalan dan kemeriahan syawal menjadi bukti kemenangan perjuangan di sepanjang Ramadan….

Salam Aidil Fitri…

No comments:

Post a Comment